Regler för visum till Thailand och Sverige

Immigration Office på Phuket har gjort en alldeles utmärkt sammanställning av de regler som gäller för att få visum till Thailand. Det finns många olika typer av visum och en snårskog av regler. Nedanstående fil 'Visa Requirements', kan användas som uppslagsverk för att få svar på just dina frågor.       

Man kan också vilja ta med sig en thailändsk person till Sverige och då behöver han/hon ett svenskt visum. Baserat på några av våra medlemmars efarenheter har vi sammanställt en praktisk handledning om tillvägagångssättet för att skaffa ett sådant visum. Se nedanstående fil 'Visumansökan tre månader'. 

Förenkling f o m mars 2014 för dig som stannar längre än 3 månader: Du behöver inte längre fylla i TM47. Kopiera endast passet (info-sidan med fotot och visumet med entréstämpel) samt Departure card.

År 2015 har sanktionerna skärpts för "overstay", d v s om man stannar i Thailand utan gitigt visum. Stannar man här längre än 90 dagar efter det att visumet gått ut får man inte komma tilbaka in i landet på ett år. Motsvarande sanktion för 1, 2 resp. 5 års overstay är 3, 5 resp. 10 år innan man får komma tillbaka till Thailand.

Om du har frågor om visumreglerna kan du kontakta Alf Örsnäs, tel 082 776 3865, mailadress alf.lagtolken@gmail.com