Medlemsinformation

 

 VINTERN 2017/18

Medlemsmöten              

Medlemsmöten äger rum i slutet på varje kalendermånad under säsong. Information kommer på mail.

  • Nästa medlemsmöte: Datum är nu fastställt till tisdag 27/3 kl. 14.00 på Bangkok Hospital

 

Mingelträffar, mm                                                                                                   
  • En mingelträff är planerad till torsdag 1/3 i Loma Park i Patong. Det blir kubb och boule spel. När vi spelat klart går vi och äter på närliggande restaurang. Mer information kommer. Preliminär_kallelse

 

Aktiviteter (klicka på Aktiviteter)
 
Boule spelar vi på lördagar klockan 15.00 på norra stranden, Kata Beach och på fredagar klockan 15.00 på Kamala Beach.
Bowling spelar vi på onsdagar kl 12.00 på Big C, Phuket Town.
Dart spelar vi på söndagar kl 20.30. Plats meddelas senare p g a ägarbyte.
Minigolf spelar vi på måndagar kl. 15.00 på Adventure Mini Golf, Bang Thao.
Lawn Bowling  i Kamala planeras. Information kommer!
Kubb i Patong. Vi spelar varje torsdag, klockan 15.00. Plats Loma Park. Frågor? Kontakta Göran Jeppsson, tel 08 1103 7187
 
Informationen uppdateras kontinuerligt. 
____________________________________________________________________________
 Medlemsmöte 2018-02-18
 
 Söndag 18/2 hade vi medlemsmöte på Phuket Orchid & spa. Mötet hölls efter att Svenska Kyrkan på Phuket haft sitt 10 årsjubileum. Många medlemmar kom och fick bl a lyssna på vår ambassadör Staffan Herrström samt Pär Kågeby.
 
 
Alf gav information kring visumreglerna. Våra aktiviteter gicks igenom, På torsdagar 13.30 kan man numera gå till Swedish Bakery i Kamala och besöka "symötet". Det virkas och stickas och kanske sys. 
 
Nästa mingelmöte planeras till torsdag 1/3 14.00 i Loma Park på Patong. Det blir kubb och boule och därefter äter vi tillsammans nånstans.
 
Thomas berättade att arbete pågår med ny hemsida som kommer att vara i full drift till hösten. Nya domännamnet skpp.se är nu köpt och kommer att vara den nya hemsideadressen.
 
Lennart berättade om ekonomin. Vi har drygt 70.000 bath i kassan.
 
Rolf berättade om helgdagarna i februari och mars.
 
Nästa möte 27/3 14.00 på Bangkok Hospital
 
____________________________________________________________
Årsmöte 2017-01-08
 
Årsmötet ägde rum på Royal Valley Resort. Ute var det dagsregn - hällregn - innebärande att inte så många medlemmar hade tagit sig till mötet. Antalet deltagare blev ändå ett 40-tal.
 
Åke Forsler valdes till mötets ordförande och agendan enligt stadgarna gicks igenom. Protokollet från mötet finns här. Vice ordföranden Alf Örsnäs gav en sammanfattning av styrelsens och klubbens arbete och nöjen under det gångna året. Hans tal kan du läsa här. Sedan informerade Sverker Ingulfsson om föreningens ekonomi 2016.
 
 

______________________________________________________________________________

Medlemsmöte 2016-10-30

 
Säsongens första medlemsmöte inträffade den 30/10 med god uppslutning. Styrelsens sekreterare Gert Olsson's minnesanteckningar från mötet kan du läsa här
 
_______________________________________________________________________________

Medlemsmöte måndagen den 28/3 2016 

Ca 40 medlemmar mötte upp på Bangkok Hospital Phuket för att lyssna på tre föredragshållare när det sista mötet för denna säsong hölls. 

Vår ordförade Niklas Angerind har drabbats av sjukdom och är därför borta en tid. Alf Örsnäs är vice ordförare och ersätter under tiden.  Niklas föredrag blev inställt och ersattes av följande program.

 

Prof. Dr.Art Hiranyakas  som är mycket meriterad och Director of the Bangkok-Phuket Colorectal Disease Institute, höll ett mycket intressant föredrag om tjocktarmscancer. Visade på betydelsen av att vara observant och undersöka sig när man passerat ca 50 års ålder. Det framgick också tydligt vilken stor betydelse kost och livsföring har för att försöka undvika denna typ av cancer. Det går att upptäcka i tid och det är behandlingsbart men man måste undersöka sig.

 

Dr. Narote Treenarong, Bangkok Spine Academy Phuket höll ett föredrag om rygghälsa. En intressant genomgång av operationsmetod som idag används om någon ryggkota har skadats. Det betonades även i detta föredrag hur viktig livsföringen och kosten var för att hålla benstommen stark. Vi som kommit upp i åren skall inte belasta kroppen med tunga vikter utan söka motionsformer där vi rör oss regelbundet.

 

Clas Ebler. Sist men inte minst höll Clas en genomgång gällande hur vi kan och bör försäkra oss. Han belyste denna viktiga fråga,utifrån egen erfarenhet och med ett omfattande utredningsarbete i botten. Både gällande för den som skrivit ut sig och för dem som fortfarande är skrivna i Sverige. Detaljer om detta kommer han att försöka presentera separat på vår hemsida. Han avslutade med att ge bra information om Hälsokontrollers betydelse och vilka olika kostnader han mött.

 

Vid sammankomsten sålde nätverket AID för Kids Ark kaffe med kanelbulle. Bullarna har The Swedish Bakery i Kamala sponsrat Kids Ark med och Svenska Kyrkan sponsrade med smörgåstårta. Inkomna medel går oavkortat till den insamling som nätverket bedriver och kan följas på FB i gruppen AID for Kids Ark. Medlem i nätverket passade även på att ställa ut vackra handarbeten till försäljning, tillverkat av kvinnor i bergsbyarna i norra Thailand och som ingår i Kids Arks projekt. 

Flera av oss fick även våra Expat kort som ger oss viss rabatt vid anlitandet av Bangkok Hospital.

Se bilder från medlemsmötet här.

 

/Rolf Olofsson (bilder o text)

__________________________________________________________

 

Föreningsmöte 31/1 2016

Ett 50-tal medlemmar hade mött upp på Royal Vally för att lyssna till två föredragshållare:

Anders Högberg från Svenska Ambassaden inledde med intressant information om det svenska regelverket för thailändare som vill komma till Sverige på kortare eller längre besök. Det handlar mest om kvinnor som vill följa med sina svenska män till Sverige. Det är i första hand Schengen-reglerna som styr.

Donnie Ekström från AsiaOne Bangkok informerade därefter. Om en svensk person dör i Thailand krävs en hel del administration innan den dödes kista eller urna kan föras till sista vilan, i Sverige eller i Thailand. AsiaOne sköter detta på uppdrag av t ex svenska försäkringsbolag eller privatpersoner. De handlägger ca 100 fall per år. Om den döde inte är försäkrad faller kostnaden på dödsboet. Den som inte vill ha det så kan själv, i föreväg, anmäla sig enligt nedan och betala in ett lämpligt belopp till AsiaOne. Om en urna med aska skall skickas till Sverige kostar det ca 60.000 bath och en kista kan kosta 140.000 - 150.000 bath, eller mer. Om dödsfallet inte inträffar inom tre år kan inbetalt belopp inte användas och det återbetalas inte.

 

Anders Högström  Donnie Ekström

Anders Högberg                                                                           Donnie Ekström

 

 AsiaOne

 

___________________________________________________________________________

Skrämmande information om "arbete" i Thailand.

Svenskföreningen i Hua Hin har skrivit en sammanfattning om ett öde som i nutid drabbade en svensk

person som var kassör i en villaförening i Thailand. Den thailändska lagen har en väldigt snäv tolkning av "arbete" och det spelar ingen roll om det är avlönat eller inte.  Om du har någon form av uppdrag som utförs i Thailand bör du läsa hur det gick för stackars "Sam" och ta lärdom. Ladda ner och läs om fallet här.

______________________________________________________________________________

Längst ner på denna flik finns filer med noteringar från tidigare medlemsmöten. 

Längst ner på denna flik finns även en fil med en karta till Royal Valley Resort (map_slr_A4.jpg). På kartan står det 'Scandinavian Lagoon Residence' men det heter nu Royal Valley Resort.

 

_____________________________________________________________________________

Alf har besökt vår systerförening i Pattaya!

 

Alf har gjort en resa till Pattaya och hade ett mötet med vår systerförening Scandinavian Expats Club. John Alf Haerum, ”Jonna”, driver föreningen och en hemsida och lägger ner väldigt mycket tid men med ett utmärkt resultat. Kolla gärna The Viking's och föreningens hemsida på www.vikingpattaya.com .

 

Föreningen har 400-500 medlemmar som betalar 700 baht per år/person eller 1.000 bath per familj. De har en definierad målsättning innebärande stöd till ett barnhem i området. Förutom medlemsavgifterna kommer pengarna in från sponsorer . De utnyttjar Jonnas tidning och hans juristfirma och advokat. När föreningen säljer annonser till tidningen får de 50% av intäkterna. Sponsorerna är 7-8 restauranger som betalar 20.000 baht/år. Föreningens beskyddare är borgmästaren i området.

 

Alf o Jonna   Alf o Jonna 2

 

_____________________________________________________________________________

Den svenska rikspolischefen Bengt Svensson besökte Phuket

 

Måndagen den 4/11 fick Phuket ett celebert besök: Det var den svenska rikspolichefen Bengt Svensson som kom. En av hans guider var vår egen Alf Örsnäs och Alf berättar här själv om händelsen:

  

"Jag hade blivit tillfrågad av chefen på immigrationen Könel Chunchai om att följa med på hans visit här.
Polischefen anlände med helikopter från Koa Kak till Phuket Town kl. 10.oo måndagen den 4 november. Där blev han mottagen med pompa o ståt av ett hundratal poliser och polisens musikkår. Han blev informerad av Phukets borgmästare och polischef om bl a polisens arbete; hur stor brottsligheten är på Phuket är och om antalet turister som årligen kommer hit (över 8 milj besökare). Det är Ryssland och Kina som dominerar men Sverige kommer på 5:e plats med ca 350 000 besökare per år. Bengt Svenson blev imponerad av att så många turister kommer hit.
Den svenska brottsligheten är mycket låg i förhållande till medeltalet.
 
Därefter åkte vi till Chalong i karavan (på mindre än 15 minuter) och åt lunch på Kan Eng 1. Efter lunchen blev det information om rutinerna för de som kommer med båt till någon av Phukets nio checkpointer, m m. Så bar det av till Patong (också på mindre på än 15 minuter) där jag fick en pratstund med honom innan rundvandringen. Jag informerade om föreningen Skandinaver på Phuket och mitt arbete som volontär och jag överlämnade tidningen Hej Phuket samt en thailändsk flagga.
 
Kl 15.30 bar det av till Phuket airport och Bengt Svensson flög vidare till Bangkok."
 
 
Bengt Svensson  

 

________________________________________________________________________

 

 

 

Medlemsmöte 2013-01-12

Årets första medlemsmöte ägde rum lördagen 2013-01-12 i Swedish Bakery's lokaler i Kamala. Denna gång höll Rolf Olofsson ett mycket bra föredrag om sina resor i Burma och visade många vackra och talande bilder för drygt 30 intresserade åhörare. Detta intressanta land ligger kanske 50 år efter i utvecklingen jämfört med grannländerna. Trots det verkar folket glada och lyckliga.

Rolf slog också ett slag för Kids Future. Det är en liten ideell förening som är politiskt och religiöst obunden och som bildades år 2002. Deras mål är att arbeta för att marginaliserade barn och ungdomar i norra Thailand ska få sina rättigheter tillgodosedda så att de får möjlighet till en bättre framtid. Gå gärna in på hemsidan www.kidsfuture.se och överväg om inte du också kan hjälpa till! En lite större organisation men med liknande program kan man läsa om på www.kidsarkfoundation.org .

 

Rolf Åhörare Burma Burmabarn

 

 

Medlemsmöte 2012-12-30

Se text och bilder under 'Bildgalleri'.

 

Medlemsmöte 2012-11-25

Det är medlemsmöten sista söndagen i varje månad på olika platser. Denna gång träffades medlemmarna på The Swedish Bakery och mötet hade samlat ett 60-tal personer.

Ordförande Alf Örsnäs inledde med att önska alla välkomna och berättade om föreningens nya och gamla aktiviteter. Sedan fick prästen Maria Eksmyr ordet och hon informerade om Svenska kyrkans värdefulla arbete på Phuket och angränsande områden.

Kunying, med svensk assistans, informerade om en båtutflykt som skall äga rum lördagen den 1/12 (se mer info under 'Aktiviteter'). Hans Håvestad informerade om möjligheten till en heldag med fiske och han efterhörde medlemmarnas intresse.

Mötets höjdpunkt var ett anförande av seniorkonsul Per Kågeby från Svensk Ambassaden i Bangkok som på ett ledigt och 'fängslande' sätt berättade om sitt arbete på konsulära avdelningen. Hans föredrag fick stora applåder.

Slutligen informerade föreningens kassör Sverker Ingulfson om föreningens ekonomi, som är god. Vi är nu 133 medlemmar! Protokoll finns längst ner på denna sida.

Medlemsmöte Per Kågeby

___________________________________________________________________________

 Säsongens första medlemsmöte

 

Medlemsmötet ägde rum den 28 oktober 2012 på Royal Valley Resort i Chalong. Uppslutningen var fenomenal - så många har aldrig förut kommit. Det beror delvis på att medlemsantalet har ökat och att många var lite nyfikna på Royal Valley Resort. På mötesdagen hade föreningen hela 117 medlemmar.  

Ordförande Alf Örsnäs inledde med att hälsa alla välkomna. Därefter behandlades punkterna enligt agendan, bl a föreningens ekonomi, planerade medlemsaktiviteter, nyheter inom visum-området och försäkringsfrågor. Speciellt den senare frågan ledde till många frågor och diskussioner.

Många prövade resortens goda mat och efter mötet passade några på att ta ett dopp i den stora och inbjudande poolen.

Bilder från mötet finns på Bildgalleriet. Protokoll finns längst ner på denna sida.

_______________________________________________________________________________
 
 

Besök av den danske ambassadören i Thailand

Föreningen hade i slutet på mars 2012 ett fint besök. Den danske ambassadören Mikael Hemniti Winther tillsammans med den danske honorärkonsuln på Phuket, Kenneth Karlsson informerade om ambassadens verksamhet och lyssnade på de synpunkter som vår ordförande Alf Örsnäs förde fram. Föreningen fick även beröm för sin verksamhet.

På bilderna nedan syns bl a ambassadören tillsammans med Alf.

 

Anders Normann informerar                                         Alf med danske ambassadören

_____________________________________________________________________________

 

Minnesanteckningar från medlemsmötena finns i nedanstående filer.

Se även bilder från mötena på Bildgalleriet!